Kreative fag styrker også dansk og matematik

Sønderlandsskolen er allerede langt med sin musikprofil, mens kunst og kultur er nye emner, vi skal til at arbejde i dybden med.

De tre folkeskoler i Holstebro by har hver sin profil, som skal styrke den almindelige folkeskoleundervisning.

På Sønderlandsskolen har vi siden sammenlægningen med Nørrelandsskolen i 2012 haft et meget tæt samarbejde med Holstebro Musikskole. Derfor står musikprofilen allerede stærkt på skolen med blandt andet musikklasser, harmoniorkester og kor.

Fremover skal vi også arbejde mere i dybden med kunst og kultur mere bredt forstået. Det arbejde er først i støbeskeen, men kommer til at præge retningen og pædagogiken på skolen i de kommende år - ikke mindst når vi rykker ind på den spritnye skole i 2017.

For os er det vigtigt at være en folkeskole, der har plads og gode tilbud til alle børn - også dem som ikke nødvendigvis synes, at musik er noget særligt. Derfor udvikler vi musiktilbuddene i både dybden og bredden.

Samtidig oplever vi, at det at spille musik gør det nemmere at tilegne sig viden i f.eks. dansk og matematik.

Den brede, åbne, nysgerrige og anerkendende tilgang kommer vi også til at få til kunst og kultur i øvrigt. Musik, kunst og kultur åbner sanser og gør verden større.

Del på facebook